Informatie Coronavirus voor vrijwilligers

 

Informatie Coronavirus voor vrijwilligers

Aan vrijwilligers zorgcentrum Anker

Kesteren, 20 maart 2020

Betreft: nadere besluitvorming Corona virus

Beste vrijwillige(ste)r,

Door middel van deze brief willen we u informeren over nieuwe maatregelen die in het Anker zijn genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

  1. Vanaf vandaag, vrijdag 20 maart, hebben we besloten dat we geen vrijwilligers meer laten werken in het Anker. Dit naar aanleiding van de aangescherpte richtlijnen vanuit de overheid omtrent bezoek in verpleeghuizen. Uitzondering hierop zijn de vrijwilligers die de technische dienst en de linnenkamer ondersteunen. Omdat zij niet direct met de bewoners in aanraking komen, vragen we hen om zo lang het mogelijk en verantwoord is nog te komen.
  2. De winkel wordt met ingang van 20 maart ook gesloten.
  3. Op last van de overheid is bezoek van buiten het Anker vanaf 20 maart ook niet meer toegestaan.

We nemen deze maatregelen met pijn in ons hart en beseffen dat het vooral voor de bewoners een zware tijd zal worden. Mocht u toch graag iets voor de bewoners betekenen, in de vorm van bijvoorbeeld regelmatig telefonisch contact met een bewoner, wilt u het dan aan mij doorgeven. Dan kunnen we kijken of we dit kunnen regelen.

Zodra er zicht op is dat de maatregelen versoepelt mogen worden, laten we het u zo snel mogelijk weten.

De laatste informatie zullen wij steeds op onze website publiceren, via www.ankerzorg.nl

Met vriendelijke groet,

Gerda Dokter (Waarnemend vrijwilligerscoördinator)

 

Updates over Corona virus – 19 maart 21.00 uur

Het kabinet heeft vanavond donderdag 19 maart bekend gemaakt dat bewoners van verpleeghuizen geen bezoek meer mogen ontvangen. Dit ingrijpende besluit zullen wij met ingang van heden in het Anker opvolgen. Ook vrijwilligers en anderen die niet noodzakelijk zijn voor de zorg mogen niet meer in het Anker komen. We zullen morgen dit besluit uitwerken en in de loop van morgen communiceren aan medewerkers, vrijwilligers, bewoners en hun familie. We beseffen dat dit een zeer ingrijpend besluit is voor onze bewoners, maar we willen hen en andere kwetsbare mensen zoveel mogelijk afschermen van het virus en weten ons hierin afhankelijk van God. We zullen de komende dagen samen met onze bewoners en naasten manieren vinden om met elkaar in contact te blijven.