Stage en opleiding

Het Anker is een organisatie waar leren en ontwikkelen hoog in het vaandel staan.

 

Leren en ontwikkelen in zorgcentrum Anker

Het Anker is een organisatie waar leren en ontwikkelen hoog in het vaandel staan. Zo krijgen medewerkers alle gelegenheid om een steeds betere beroepskracht te worden. We leiden elk jaar veel BBL-studenten op en begeleiden ook BOL-studenten tijdens hun stage. Jij als student staat centraal in wat het Anker aanbiedt of ontwikkelt ten aanzien van opleiden. Een student ontwikkelt zich, geeft zelf richting aan zijn leerproces en is daar voor het grootste deel zelf verantwoordelijk. Onze werkbegeleiders krijgen een professionele scholing en voldoende tijd om studenten op de juiste wijze te begeleiden. Deze begeleiding is altijd op maat, zodat het optimaal aansluit bij wat de student nodig heeft.

Er zijn een aantal BBL-opleidingsplaatsen (verzorging en SPW). Er is een intensieve samenwerking met het Hoornbeeck College in Amersfoort, het Van Lodensteincollege in Kesteren en de Christelijke Hogeschool Ede. Maar ook met andere opleidingsinstanties zijn contacten. Wilt u meer informatie over opleidings- of stageplaatsen, dan kunt u contact opnemen met de praktijkopleider.  

Daarnaast krijgen bevoegde medewerkers verschillende mogelijkheden voor bij- en nascholing door middel van cursussen, trainingen, e-learnings, ontwikkelbijeenkomsten en inspiratiedagen. Ook kun je binnen het Anker doorgroeien naar een functie op een hoger niveau, bijvoorbeeld van niveau 3 naar niveau 4. Voor ons is het belangrijk dat medewerkers op die manier kunnen groeien en bloeien in hun werk.

Op die manier proberen we in het Anker met onze medewerkers een informele, warme en gemoedelijke sfeer te creëren voor onze bewoners, waarin er op een deskundige wijze voor hen gezorgd wordt en oog is voor hun totale welzijn. Samen, Bijbels, respectvol, open en deskundig zijn kernwaarden die daarbij voorop staan.